Az egész, kerek 10 évvel ezelőtt kezdődött Spanyolország dél-nyugati partszakaszának egyik városában, Alicanteban. A hely tökéletes táptalaja volt egy újonnan születő sportágnak, amely az addig ismert mountain bike terepeket ötvözve emelte a sportot egy látványosabb és új kihívásokkal teli dimenzióba!

A Mondrakert 2001-ben Spanyolországban, a Földközi–tenger partján fekvő Alicante városában alapították. A helyi riderek nap, mint nap, saját és kerékpárjuk teljesítőképességének határait feszegetve lejtőztek a poros spanyol ösvényeken és pályákon. Több órás xc etapjaikat előszeretettel zárták le durva downhill szakaszokkal, meghúzva a menet végét. A nap befejeztével hideg sörrel a kezükben, lábukat a tengerbe lógatva már a következő napi line-okat tervezgették. Az első szülött Mondraker kerékpárok megépítésekor a fő szempont, ennek a rohamosan terjedő és az egész bringás világot átformáló freeride mozgalomnak a feltételek nélküli kiszolgálása volt.

Az idei modellek között mindenki megtalálja szíve választottját, legyen szó akár a lejtőzés szerelmeseiről, a sziklakerteket és mega ugratókat kedvelő Világkupa aspiránsokról vagy azokról, akik egy merev vázas cross country bicón, a helyi hegyekben, a haverokkal csavarogva érzik magukat igazán otthon.

A Mondraker fejlesztői számára a legfontosabb szempont az elérhető legjobb technológia ötvözése a kiváló minőséggel, a mounain bike minden ágában a downhill-tól a cross country-ig, a profitól egészen az amatőr szintig. Ennek jegyében 2011-ben, az úgynevezett Stealth konstrukcióban készülő vázak egyre több modellnél kerültek bevezetésre. Ez a fejlesztés lehetővé teszi, hogy a hagyományos kerek vázcsövektől eltérően a négyzetes csövek alkalmazásával, a vázra ható stressz pontokra koncentrálva olyan kerékpár vázat tervezhessünk, ami merevebb és könnyebb hagyományos társainál. A Stealth tubing mellett a Zero Suspension System is elérhetővé vált a teljes rugóút tartományban, 120 millimétertől egészen a 200 millimétert mozgó vázakig.

A Downhill Világkupákon elért számtalan dobogós helyezés és szakmai elismerések sorozata bizonyítják a Mondraker elkötelezettségét arra, hogy a lehető legjobb technológiákat tegye elérhetővé a montis társadalom minden rétegének!