MS Mondraker Csapat Fort William 2015

Micsoda verseny!

Megéltük a poklok poklát és a menyországot is!

Míg Európa legtöbb országában az emberek a napsütést élvezhették, a Downhill világkupa második állomásán a skóciai Fort Williamben nem kényeztette az időjárás a versenyzőket.

 

A szombati kvalifikációt a rossz időre való tekintettel vasárnap hajnalban tartották meg. Ez minden versenyzőre, közöttük az MS Mondraker csapat tagjaira is hátrányosan érintette, ráadásul a pálya egyes szakaszai teljesen újak voltak.

 

Szerencsére az időjárás picit javult vasárnapra virradóra. Az edzés reggel 6:45-kor kezdődött. Az MS Mondraker csapat összes tagja bukott az edzésen, de Danny Hart esése volt a legaggasztóbb.  Danny az esés ellenére is 3-ik helyen kvalifikálta magát. A kvalifikáció után azonban az esése körül nagyon bedagadt a csípője és kérdéses volt hogy rajthoz tud-e majd állni a versenyen. Emmeline 2-ik helyen kvalifikálta magát, Markus pedig egy szerencsétlen esés következtében nem is tudta kvalifikálni magát a döntőre.

A fiatal Innes viszont nagy meglepetést okozott. Innes tavaly lépett fel a junior kategóriából az elite mezőnybe és sikerült 24-ik helyen kvalifikálnia magát a döntőbe. Innes sajnos az első VK-n Lourdes-ben nem állhatott rajthoz, mert nem volt elég UCI pontja.

 

A versenyen Emmeline rajtolhatott el  elsőnek. Az utolsó saras erdei szakaszon azonban bukott, amivel értékes másodperceket vesztett. Mindezek ellenére sikerült 3-ik helyen célba érkeznie Summum Carbon-ja nyergében.

Innes a versenyen még tovább fokozta a meglepetést, és végül 17-ik helyen ért célba, és ezzel egyből az összetett rangsorban a 47-ik helyre tornászta fel magát.

A kvalifikáció és a verseny között Danny Hart sérülésének állapota tovább romlott. A csapat masszőre rögzítette a sérült részt, hogy Danny versenyezhessen, és összeszorított fogakkal rajthoz is állt. Ilyen körülmények között kisebb csoda hogy TOP10-be került, végül a 8-ik legjobb idővel végzett a versenyen. Összetettben ezzel az MS Mondraker cspat sajnos visszacsúszott a 2-ik helyre, de bizakodva tekintünk előre a jövő heti Leogang-i versenyre, annak reményében hogy a csapat előséget jelentő sárga rajtszámokat visszaszerezhessük.

További képek: